Ο ξενώνας ΑΓΡΙΕΛΙΑ στεγάζεται σε αναπαλαιωμένη παραδοσιακή πετρόχτιστη οικία δυο ορόφων (178,93τ.μ), στο χωριό Σγουροκεφάλι στο νομό Ηρακλείου. Με απόφαση της Πολεοδομίας Ηρακλείου, ο ξενώνας έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός. Η αναπαλαίωση έγινε με περισσό μεράκι από τεχνίτες της πέτρας, ώστε να μη χαθεί η φυσιογνωμία της οικίας. Διατηρεί όλα τα στοιχεία της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, συνδυάζοντας το σεβασμό στην παράδοση με τις ανέσεις ενός σύγχρονου ξενώνα.

 

Το ισόγειο διαθέτει μεγάλο ενιαίο χώρο με καμάρα, που διαχωρίζει το καθιστικό από την τραπεζαρία, ευρύχωρο υπνοδωμάτιο(15τ.μ) με διπλό κρεβάτι και θέα στην ανατολική αυλή, αυτόνομη πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα με παρασιά (τζάκι) και μεγάλο μπάνιο με τζακούζι. Ο ενιαίος χώρος του ισογείου διαθέτει παραδοσιακή επίπλωση και τζάκι. Τον ισόγειο χώρο του ξενώνα πλαισιώνουν δυο αυλές γεμάτες με λουλούδια, χρώματα, μυρωδιές, όπου ο επισκέπτης μπορεί να χαλαρώσει και να απολαύσει τη θέα. Στην αυλή της εισόδου (δυτική αυλή) διατηρείται παλιό πηγάδι και πετρόχτιστη σκάλα, που προσδίδουν ιδιαίτερο χρώμα στο χώρο.

 

Στην ανατολική αυλή του ξενώνα υπάρχει πισίνα (διαστάσεις πισίνας: πλάτος 4μ. / μήκος 6μ. / βάθος 1,40μ). Το νερό της πισίνας είναι γλυκό. Απολυμαίνεται με ένα σύγχρονο και οικολογικό σύστημα με όζον (()3). Με αυτό το σύστημα επιτυγχάνεται η καλύτερη απολύμανση με την ελάχιστη χρήση χημικών και επιπλέον γίνεται οζονοθεραπεία.

 

Ο χώρος διαθέτει και μπάρμπεκιου. Εδώ ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τον καφέ ή το φαγητό του στο σαλόνι της πισίνας ή στην τραπεζαρία κάτω από την ξύλινη πέργκολα. Ο όροφος του ξενώνα αποτελείται από ένα υπνοδωμάτιο (15τ.μ) με δυο μονά κρεβάτια, ένα υπνοδωμάτιο (23τ.μ) με διπλό κρεβάτι και ένα καναπέ – κρεβάτι για δυο άτομα, μπάνιο με στήλη τζακούζι, δυο βεράντες με πέργκολα.

Απολαύστε όμορφες διαδρομές με τα ποδήλατα που προσφέρει δωρεάν η βίλλα Αγριελιά.

all year open

Τηλ. (30) 28970 41670
Κιν. (30) 6946 521824
Κιν. (30) 6946 795301
Fax (30) 2815 009796
Find us in Agrielia in Facebook